Marihøna

Sist oppdatert 17. desember 2018 10:28

Marihøna er en av to småbarns grupper, og holder til i 1. etasje. Vi har barn fra alderen ca. 1 – 3 år.

Det viktige for oss er trygge rammer og gode rutiner, dette gir trygghet for både barn og foresatte. De voksne er tilstede ”på gulvet” sammen med barna, gir omsorg og trygghet, og vise oppmerksomhet mot deres interesser. Vi har fokus på godt samspill, være tilstede på barnas premisser og ha et utviklende miljø.

Skudenes barnehage har et tilrettelagt miljø for de minste. Vi har småbarnsgruppene Solstrålene og Marihøna i første etasje med store, lyse rom som inspirerer til lek og læring. Vi har ulike tema-rom som bl.a. vannlekerom, dyre-rom, bil-rom, familierom, atelier og pute-rom.  Rommene brukes daglig både i lek, samspill og gruppeaktiviteter.  Vi har også mulighet for å låne gymsalen på Sørhåland barneskole. En gang i uken drar vi på tur med vogner, eller til fots i nærmiljøet.

Vi har et eget uteområde for de minste:  På baksiden av barnehagen har vi et avskjermet uteområde tilpasset for de yngste barna.